Vecka 22


Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Egna tankar:
Nu går vi redan in i vecka 22 jag och lillbebis, de går fort men på samma gång sakta tycker jag. Jag har nu några nätter i rad vaknat med just vadkramper inge kul de. Annars så mår jag bra och är pigg och glad :) har nu mer och mer börjat kännt små sparkar fämst på kvällarna när jag ska sova, åh mysigt de är!!


En mag bild kommer längre fram i veckan har inge batteri i kameran för tillfället.

Vackra vinterland

Ljuvligt väder är de ute idag sol,snö och -10 grader. Jag blir en smula lycklig av vackert väder måste jag ta och säga. Tilda och jag va ute en stund på förmiddagen gav fåglarna mat, Tilda tycker de är så spännande att  få stå i fönstret och titta när fåglarna äter. Och så va bort till svärföräldrarna och gav våran kanin mat :)

Just nu sover gumman middag och jag ska snart plocka lite här hemma.Va flitig i går och fick äntligen upp gardiner i vardagsrummet och så bytte jag gardiner i köket. så nu är de hem trevligt här hemma!  nu fattas bara en rejäl städning men de ska jag ta på onsdag om Tilda ska gå till dagis då. så svårt att städa och försöka underhålla henne på samma gång.Fast Pontus damsög iaf igår så de ser inte allt för hemskt ut iaf :)

Ha en trevlig måndag!


4år av kärlek <3

Idag firar jag och min älskade Pontus 4år tillsammans, galet så länge vi vart tillsammans. Och jag är lika GALETkär fortfarande om inte ännu kärare :) 4år av kärlek,kärlek och ännu mer kärlek!. Pontus och jag måste vara ganska lika har jag kommit underfund med, för vi har aldrig vart riktigt osams under dessa 4år tillammans. visst kan man bli lite tjuriga på varandra ibland men de är sånt som hör till.

Jag är stolt över att få ha en sån fin och pålitlig Pappa till mina barn som jag kan lita på till 100%.

Jag älskar dig Pontus<3



Pontus & jag på bamboo city<3


En lite piggare mamma

Nu har jag och Tildis nyligen vaknat efter 2timmars(!) middags lur, kan säga att detta var mer än välbehövligt för oss båda. Så nu är vi lite piggare och gladare :)

Så nu sitter vi här och mornar oss i soffan framför pippi filmen och väntar på att Pappapontus ska komma hem från jobbet så vi kan börja laga lite mat. Sen ska vi försöka röja upp lite här hemma och gå ner med ännu mer saker i källaren.Gud så mkt onödiga saker man har, som man sparar för att man tror att man kanske kommer använda de någon gång, och jag som tyckte vi kastade massor nu under flytten. Men men nu så kom pontus hem så nu ska vi sätta fart!


Sjukstuga = dåligt med sömn

Som rubriken lyder så har vi ännu sjukstuga här hemma med allt från ögoninfektion till maginfluensa (dock inge kräk) och så en härlig förkylning på de + feber också :( och så klart är de min lilla Tilda som drabbats av allt elände men är endå pigg tycker jag.. Dock så resulterar dessa onda sjukdommar en väldigt dålig sömn för min lilla Prinsessa :( Phu jag känner mig inte som en människa längre utan mer som en vandrande zombi..

Och när jag sover dåligt blir jag en väldigt tjurig och grinig person som inte är den roligaste att umgås med och en väldigt dålig Mamma och Sambo som inte orkar någonting :(

Såå nu kan alla dessa sjukdommar få försvinna från min lillagumma så vi kan få bli pigga och glada igen och få sova om folk om nätterna!

Tilda du är mammas allt <3

Jag är med och tävlar hos avaritia.blogg.se !!

Nu kommer ännu en utlottning av design hos mig. Denna gång har jag suttit i evigheter och försökt mig på dropdownmeny, som jag äntligen lyckades med! Så, finns det någon som är sugen på en ny bloggdesign kanske?

Designen är för blogg.se. Ni får 2 valfria bilder i headern och valfri text (där jag har skrivit i min bloggadress). Inget annat ändras.



Klicka på bilden så kommer ni till fulla designen




Tävlingsregler:
- Lägg en kommentar här nedan om ni vill ha designen
- Ni kan bara rösta en gång
- Ni måste länka tävlingen i er blogg


Ni kan använda er utav bilden här ovan om ni vill.


Tisdag den 23:e lottar jag ut en vinnare!

Sid



Nu har lillkillen fått ett namn...Sid!

Seg lördag

En seg lördag är just precis vad de är idag, skulle egentligen jobbat men så blev de icke. Så nu sitter jag här hemma i stället och Tildis ligger och sovermiddag här bredvid mig likaså katterna :)  Vi va iväg till farmor och farfar förut på lite fika så passade jag på att göra rent åt kaninen när vi endå var där. mer än så har vi väl inte gjort idag förutom att kolla på pippi och lekt förstårs. Rästen av dagen ska vi roa oss med att kolla över en massa kartongen som pontus kört hit från huset förstår inte att de aldirg tar slut, men tror de mästa ska få dumpas nere i källaren utav de som han tog hit nu..

Nej ska väl sätta fart då så man får undan de här så jag kan börja förbereda lite mat sen,FarfarMusa och MorbrorAnton kommer hit och äter sen :)

ha en skön helg!


Ögoninflamation

Min lilla gumma har åkt på ögoninflamation som tur är ingen kraftig. Hon va i morse lite svullen och lite varig i ena ögat,Som tur är så är hon inte irriterad på de så hon kliar. så de ser bättre ut nu, skönt! :). Men de är ju aldirg kul med sånt. Ringde och råd fråga Bvc om vi skulle komma in så dom fick kolla på de men hon tyckte vi kulle avvakta eftersom hon tyckte de inte lät som någon kraftig inflamation sen skriver dom ju inte ut antibiotikakräm i onödan. Får hoppas de går över nu så de inte blir mer under kvällen och natten. Är ju så smittsmat så vill ju inte få de själv :/ är ju inte så konstigt att Tilda har fått de eftersom de har gått förkylning med ögoninflamation på dagis i 2 veckor snart.

Annars idag är vi bara hemma och myser då de inte blev något dagis idag. så vi har kollat på pippi på rymmen två gånger under morgonen haha hon får aldirg nog av den :) sen har vi målat och lekt på Tildis rum. Tog oss även en liten promenad upp till affären köpte mat till pippifåglarna (Tilda tycker de är så kul att man kan mata ute fåglarna och att man får stå och kolla på dom i fönstret sen) och så köpte vi lite mat till våra kräsna kissekatter som inte ville äta friskis brukmat utan de ska vara wiskas hihi en smula bortskämda tror jag nog :P men djur är väl till för att skämmas bort eller är de inte så?

Nej nu ska jag passa på att hänga och tumla tvätten som ligger i maskinen medan Tilda sover middag.


[Nov 16]

Flickorna sover middag och MammaAngelica vilar sig i soffan. Kan lova att de går i 120 hela tiden här hemma :) de är kul att se att Tilda och Miranda går så bra ihop och Tilda blir så stor och ska visa Miranda hur man ska göra hihi, Sen idag när vi var ute och gick så rasa Miranda då va Tilda fram och klappa på henne och sa "Upp o håppla" såg så roligt ut. Så duktiga tjejor som orkade gå hela vägen från lekparken genom skogen hem till oss, på vägen dit delade dom vagn hihi :) gullefjun!

Nu ska jag nog passa på att diska och plocka lite har inte hunnit med de :) vill ju inte släppa ögonen från dom för båda är lika duktiga på att kliva och klättra över allt. Känns som om jag hela dagen har tjatat om att "inte kliva på stolen,ajaj inte va på tv bänken, va snäll mot kissen". Så ska jag passa på att få lite gjort medans dom sover pluttisarna!




Vecka 20

Idag går bebis och jag in i vecka 20.. de går fort när man har roligt :)

skriver mer om de sen kommer även en liten bild då!

Barnvakta

Nu så har lilla Miranda kommit hit,hon ska få sova hos oss i natt och så ska hon vara med oss i morgon också :) Hennes Mamma och Pappa har åkt i väg på kryssning idag och kommer hem i morgon!,vilket dom har gjort helt rätt i :) alla föräldrar behöver ha egentid ibland! så hoppas dom får en underbar resa och rår om varann riktigt mkt nu.

Här ska vi leka järnet iaf och Tildis och Miranda går så bra ihop visst Tilda är lite rädd om sina saker och kan vara lite dum och inte låta Miranda låna men de är väl sånt man får ta :) hon är ju inte van att någon annan är här och leker med hennes saker, så de här är nyttigt för Tilda. Just nu sover dom båda middag Tilda i våran säng och Miranda i Tildas vagn.Funkade superbra att få dom att somna, får hoppas de går lika bra i kväll då Miranda ska få sova i Tildas säng. Nej nu ska jag läsa lite bloggar sen vänta på att flickorna vaknar då lär de bli full rulle igen :)

Tråååk väder ute idag!!!

Farsdag


Kärlek till min bästapappa och så klart massa kärlek till väldens bästa pappa pontus <3


En ny familjemedlem

Nu är Tyke sitt vanliga jag igen och de känns skönt! Saknar såklart våran Turbobus hur mkt som hällst men honom kommer vi aldirg få tillbaka tråkigt som de är :(. Men nu bor iaf en ny liten skrutt hemma hos oss. en orange 12 veckors pojke blandning skogkatt,perser och huskatt. namnet är dock ännu oklart :)




Thunder,Tyson,Tuss,Tiger,Texas,Tuffs ja kärtbarn har många namn haha!
Vad ska han heta? hjälp mig:)



3rättersmiddag

Ikväll har vi bjudit hit min kusin Anneli med familj, hade tänkt vi skulle bjuda på 3 rättersmiddag :) så snart ska jag börja förbereda lite. Har försökt städa lite under morgonen men de har vart helt omöjligt då jag har en liten busfia som mer än gärna river upp allt mamma plockar undan, fast nu har hon somnat så nu ska jag passa på :)

trååk väder är de ute idag regn en massa regn!  jag som hade tänk vi kunde premiär åka pulka i morgon men de går nog icke :(  vi får roa oss med någe annat helt enkelt på kvällen ska vi till Farmor o farfar på maskerad iaf!
och söndag är de farsdag och vi ska till min pappa och äta mat sen ska vi förhoppningsvis hämta hem en kompis till Tyke en lurvig liten tuss :)


trevlig helg på er!


Ni är mitt allt

Du är aldrig ensam
Så länge jag andas
Så länge mitt hjärta kan slå

Du är aldrig ensam
Glöm aldrig det
Jag gör vad som helst för dig
Det hoppas jag du vet

Ni är mitt allt för er skulle jag kunna gå genom eld och vatten
Jag älskar er<3

Mamma <3 Tilda


Snö, massor av snö!

Vilket hälrigt väder vi har fått va? Fast jag är rätt nöjd att inte har körkort och måste ut och köra massa bil i de här väglaget. sen är jag även rätt nöjd att vi nyligen har flyttat så man slipper ut och skotta snö,eller ja Pontus slipper skotta snö ;-).

Tilda är på dagis idag och jag ska försöka få lite fart och börja tvätta och städa lite, har blivit en riktig slöis på sisten! har nog med gravideteten att göra? eller jag skyller på de iaf!.

Tildisen tycker nog de är rätt spännande med all snö hon säger "titta titta mamma" och pekar på snön men hon ville inte gå själv morse när vi gick till dagis mamma skulle bara "bäja" :-) vi skippade vagnen idag då våran vagn är så svår att köra i snö! Tur att vi har nära till dagis iaf.

Nej nu ska jag mysa med min LillaTyke som ännu är deppig :-( Min plutt! han kanske var med när Turbo blev påkörd och såg allt? han kanske han över vägen men inte brorsan?. Katter kanske har känslor dom med?! vi får nog lov att skaffa en ny kompis till honom inom en snar framtid. vill inte att han ska vara ensamen ju<3. Ursch har ännu inte kunnat släppa tanken på Lillatubo hoppas hoppas allt bara gick fort så han slapp känna något :-( har kommit på mig själv flera gånger nu under morgonen att jag står och kollar efter honom i fönstet..Mammas Fina Kisse<3


Bröderna bus när dom precis kommit till oss <3

Vilda i frid min fina Turbo<3


Vilken hemsk morgon med ett jobbigt samtal från Pontus som berättade att han sätt Turbo i morse påkörd liggandes på vägen :( då alldeles varm och de hade säkert precis hänt han hade vart påväg hem han ville säkert komma hem och lägga sig på favvo platsen och spinna och få äta serverad mat. De är hemskt trodde inte man kunde bli så ledsen och fälla så många tårar över en liten kisse men tydligt så, Min fina Turbo finns inte mer svårt att inse men de är tyvärr sant! Kommer inte kunna släppa tanken utan har iaf gått och kollat ut om han sitter här utanför och vill komma in och äta och mysa ner sig i soffan bredvid mig.. men icke :'( Min älsklings katt så fin och speciell men som nu fått funnit sin  ro i katthimmlen.... Faan varför skulle jag släppa ut honom i går kväll :(


Vila i frid nu älskling<3

vecka 19

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Egna tankar: Känns inte som vi redan är på halva vägen genom gravdieteten men tydligen är vi de ;),Vilket känns super bra. bara 5 månader kvar nu till beräknad födelse!

Gissar på att mitt blodtyck sjunkit lite då jag har börjat få yrsel ibland när jag reser mig för fort men hoppas de inte är någon fara med de.Har iaf börjat äta massa leverpastej nu så jag får i mig järn så inte blodvädet sjunker.
Foglossning har jag faktikst kännt av lite grann här om dagen, inte skönt vill jag lova! men som sagt lite träning på de så ska jag väl klara mig :)

Alltså vecka 19 känns som om de inte hänt så mkt med magen sen förra veckan eller så är de vara jag som stirrar mig blind :) visst de känns att den börjar bli lite större nu men väntar nog med en bild till nästa vecka. Då går vi ju in i vecka 20!!

 


Veckans Magbild


Inte den bästa bilden.. men man ser att en liten babis mage börjar växa fram :)

Vecka 18

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Egna anteckningar: I Fredags hade vi UL,fasten man vart på de en gång innan så känndes de konstigt att de verkligen är en liten bebis som faktiskt växer i magen på mig.Allt såg fint ut och BM tyckte de såg ut som en liten pojke(!),Nyfiken som man är kunde vi inte hålla oss tills de är dags för bebis att kolla ut ;). Jag och Pontus hade Räknat ut att enligt sista mens så skulle vi vara beräknade runt den 31 Mars. men vi blev fram flyttade till andra veckan i April. Just nu mår jag bra känner mig lite töttare än vanligt.

 


I väntans tider


Som rubriken lyder är vi alltså i väntans tider. Jag och Pontus ska bli föräldrar igen och Tilda ska bli storasyster.
Jag och bebis är nu inne i vecka 18 och i fredags va vi på UL och fick se den lilla krabaten (Som tycktes se ut som en pojke) som växer i min mage :). Känns magiskt kan inte riktigt förstå att de är sant att vi inom en snar framtid kommer ha en liten Bebis till.

Tänkte nu börja blogga igen mäst för att jag vill kunna gå tillbaka och kolla.Men självklart för att ni också ska kunna gå in och läsa om jag nu har några Läsare kvar ;)


*Angelica

RSS 2.0