Stan besök och städ dag

Igår va jag och Tilda på stan följde med Jessica på en runda shopping och va lite smakråd :) dock tyckte Tilda de blev lite lång tråkigt och va rätt så gnällig så de fick till slut bli en Promenad i parken och då somnade hon, sen på eftermiddagen mötte vi upp ytterligare några vänner, som jag inte träffat på år och dar. Då blev de en fika på SMAK. Så mysigt att träffa alla gammla brudar!! :). Så nu har vi planerat en "Tjejkväll" den 5e hos mig. då ska jag ha både barn och sambo fritt ;) ser mycket framemot de.



Idag onsdag ska vi ha stora städ dagen här hemma iaf stora disk och tvätt dagen har massa disk och tvätt som  väntar på mig fy vad trååkigt.. men men sånt som måste göras!

nej nu har min lilla plutt tröttnat på att leka på golvet bäst att sysselsätta henne med något annat :)


Sömnlös natt


Kl är bara 7 och jag är vaken, vaknade när Älskling gick upp. sov jätte dåligt i natt hade svårt att komma till ro och somna. vet inte vad de va jag låg och tänkte och funderade på med tydligen något som gjorde mig sömnlös. strax efter 3 tror jag john blund kom och gjorde mig sällskap. har sovit dåligt i några dagar nu. Tila har också sovit oroligt typ vaknat massa gånger och vart lite ledsen men sen somnat om lika fort igen.Nej nu längtar jag in till min säng! tur att sovrummet snart är klart, vart ju lite förlängt då P var iväg på kurs hela förra veckan..



Idag ska jag iaf in till staden och träffa KusinAnneli. jag ska kika på hemtex efter gardinstång och gardiner till sovrummet,får se va jag hittar vill ha något i svart och vitt tänkte jag :) . efter stan ska jag följa med Henne hem och sen kommer P och hämtar Tilda och mig för att seda åka och handla mat...

NU blir det frukost,dursch och lek innan bussen går kl 10.

Så mycket jag vill göra

Har en helt lista i mitt lilla huvud på saker jag vill göra.Men dessvärre tar jag mig aldrig i kragen och gör något åt saker och ting.

- Jag vill börja träna och börja med ridningen igen, saknar de så mkt!
- Ta körkort.
- Ha ett helgjobb igen.
- åka bort en helg med familjen.
- Köpa nya fina kläder.
-Fixa en massa hemma.

som sagt listan är lång..längre än såhär! men de är både tid och pengar som behövs till alla dessa saker, vilket jag inte riktigt har känns de som..

ett litet ego inlägg fick det bli idag!





 
 

Dagis besök :)

Idag har alltså pärlan och jag vart på "studiebesök" på dagiset, verkar super bra!. Tilda tyckte de va jätte spännande med alla barnen. fick lite papper och så som ska fyllas i och lämnas tillbaka dit så får vi stå i kö till hösten kommer. Jag tror vi kommer att trivas där iaf :)

Just nu sover Tilda, vart en sen förmiddags lur idag fast de är kanske bra de med så kanske vi kan hoppa eftermiddagsluren helt och ta en tidigt kväll. Well well gick ju till dagiset och affären nu på förmiddagen fy vilket jobbigt väder de är ute nu. snöade massor och så är de lite slaskigt ursch!. Så i morse när vi kommit hem från farmor och farfar fick jag skotta massa snö, kan lova att de va nog tusan de jobbigaste jag gjort på länge haha va helt genom svett när jag va klar haha...

se om hon vaknar här snart så vi kan gå över till farmor och farfar igen.. Hmmm börjar sakna Älsklingen nu :( skönt att halva veckan har gått nu iaf, är ju bara i morgon sen kommer han äntligen hem!!!


Älskar dej <3

Dagisplats fixad :)


Har vart en skön natt då pärlan sov helaste natten, dock har jag sovit dåligt i natt. Frös som en liten gris fasten jag hade ett stort duntäcke och pjamas(?) kankse börjar bli sjuk, fast nej känner mig inte sjuk så de va nog bara någon köldchok som jag hade :P.

Nu under morgon timmarna har vi ätit frukost, lekt och gått promenad från farmor och farfar. Just nu sover pärlan och jag har nyss vart duktig och ringt om dagis plats :). Så i morgon ska vi dit och hämta papper och kolla in lokalerna, Tilda kommer alltså att få gå på ett föräldrarkoperativ som ligger här i byn 5 min gång avståd från vårt hus, perfekt!. Känns helt rätt att hon ska få gå på ett koperativ itället för ett vanligt dagis för då är ju vi föräldrar mer delaktiga i verksamheten. får se när hon börjar där troligen blir det inte fören senare i höst. men känns bra att vara ute i god tid.

nej nu ska vi snart luncha lite här, sen blir det att gå till ICA och handla lite..


Du och jag baby <3


Myshelg :)

Nu var de måndag igen... och idag har Pontus åkt på kurs och ska vara borta ända tills på fredag :( buuhuu saknar honom redan min finis älskling! men men kan nog vara bra att vara ifrån varann någon gång ibland. Så Tildis och jag ska sova hos Farmor/svärmor och Farfar/svärfar i veckan, Vill inte sova själva bara hon och jag,är så mörkrädd måste jag ta och erkänna, så är skönt att de är 5 min gång avstånd dit :).

Denna helg har vart en riktigt mys helg :) I fredags vart vi bjudna på mat hemma hos Mamma/mormor sen åkte vi hem och kollade på let´s dance och hade fredagsmys. I lördags tog vi en promenad på förmiddagen hela familjen, fikade sen hos Svärmor och svärfar sen avslutade pontus och jag kvällen med Bio bara han och jag, va super mysigt. Sen igår söndag vart de en stressad förmiddag och sen blev de kalas för KusinAnneli som fyller 23 år på ons och kusinbarnet Filippa som fyller 3 år idag på eftermiddagen..


Ska plocka lite mer här hemma nu sen hänga tvätt och så kankse man skulle baka någonting(?)


mammig..


Skönt att se att de inte bara är Tilda som är kräsen med maten.. Tror nog hon har en period nu som sagt, och hoppas hon snart börjar äta som vanligt igen. Känns tryggt att jag iaf amar henne ännu, så hon får i sig utav de också.. Har nästan slutat helt med ersättningen nu och börjat lite smått med välling om kvällarna itället, funkar sådär.välling är ju lite mer trögflytande så hon får jobba lite mer för att få i sig den men men vi jobbar på de :).


Ja sen var de det här med att sova i egen säng, något som min lilla dam verkligen INTE vill göra. har försökta flera flera gånger att få henne att iaf somna i sin säng men icke. Har försökta med massa olika knep som att ge nappflaksan i sängen, ge henne nappen. Men inget som funkar. Tror nog de har lite att göra med mig också då jag nog är lite för Harig, för så fort hon blir lite ledsen tar jag upp henne och strunat i att prova igen.Sen är även Tilda väldigt mammig och tuttig och har nog väldigt mycket med de och göra också. Hmm behöver ha lite tips?


vägrar mat

Nu under några dagar har Tilda vart så kräsen när de gäller mat, de enda som har dugit är fruktpuré. Och hon som har älskat både gröt och vissa matburkar men nu vägrar hon att äta, hon typ spyr så fort hon får in lite mat i munnen. Först idag gick de bra att äta gröt till frukost som hon burkar men ingen lunch skulle hon ha. Vet inte om hon kanske har kommit in i någon period nu? För har provat att ge mat med störrebitar i och även prövat ge henne mat som jag gjort till henne men inget duger till min lilla fröken. Någon som känner igen dessa mat bekymmer?


Mamma älskar dig<3



Tillbaka till vardagen


Nu var pontus ledighet över och vi är tillbaka till den rikgtia vardagen. Känns trist, är ju så mysigt att vara hemma hela familjen och hitta på saker :) men men ska vara glad att pontus har ett jobb, är ju många som inte har ett jobb i dessa tider.

Så får se vad Tilda och jag hittar på idag troligen blir de en pormenad med svärmor/farmor nu framåt middagen. sen ska jag nog städa av lite är rätt så himla rörigt här hemma förtillfälet då vi sover i vardagsrummet. annars så ska vi nog bara leka och mysa :) just nu sover lilla skruttan.


Min goding i pulkan :)

 


Tilda 8 Månader<3



(Tilda med faster tove och farfar Mats, hemma hos farfar och farmor julen -09)

Du har blivit så stor min lilla tjej, tiden har gått så fort sen du kom till oss. du lär dig nya saker för varje dag som går. nu är det inte långt kvar innan du står på egna ben och urforskar världen. Jag älskar dig baby du är mitt allt min lilla skatt<3






nu är glada julen slut!


Nu har jag plockat undan julen här hemma de ända som är kvar är att byta gardiner i tv rummet sen är allt borta,och jag mer än gärna välkommnar våren hit! dock lär nog de ännu dröja med tanke på den enorma kyla som är nu burr, knappt så man vill gå ut ju. I morse när vi gick upp stod termomentern på -25 grader. Tur att vi har våran lilla vedspis i köket som får gå på högvarv förtillfället men varmt och gött blir de iaf.

Just nu sover Tilda och har nog snart sovit över en timma, en trött liten dam vi har.Pontus och hans pappa håller på att renovera i vårt sovrum :) Ny vit färg ska upp på väggen även en fondvägg i svart med mönster, sen ska även golvet läggas om (är heltäckande matta där just nu). och jag tar de lungt har hängt tvätt och lagt i en ny omgång i maskinen. får se vad man ska roa sig med rästen av denna  dag. Pontus ska iaf träna fotboll i kväll, kankse men ska ta mig i kragen och träna då damlaget också börjar sin träning idag, skulle sitta fint med lite fotboll nu efter alla dessa helger med massa gott.. men men får se hur jag gör?! måste ju ha någon som kan passa tilda undertiden.

Haha just nu sitter jag och kollar när Tyke och Turbo försöker läxa upp Dina (Pontus föräldrars hund). Men de lyckas inge vidare :) mina små tjockisar!




Måndag


Här har Måndagen kommit igång vi har hunnit byta blöja,lekt och ätit frukost sen har vi även försökt att få liv i Pappapontus som tydligen är väldigt trött idag, tror de satt uppe sent igår och kolla på film han och lillebror. Nu har iaf Tilda somnat om igen och jag har lite egentid. Ska väl snart ta och hänga tvätten som jag ej gjorde igår kväll sen lägga i en ny i maskinen, Måste även göra rent till katterna och ge dom mer mat. Sen får vi se vad denna dag har att bjuda på vi pratade igår om att åka till ishallen, men får se hur de blir med den saken.

Kattungarna är helt galna ibland med även helt underbara :) Mysungar! .. Ja har ju glömt att berätta att de är två pojkar vi har inte en Flicka och en pojke så nu har dom fått namnen Tyke och Turbo istället.


Ditt leendé värmer mitt hjärta.


Blickar tillbaka på 2009


- Flyttade hemmifrån och blev sambo med Pontus

- Fick reda på att jag var gravid. en liten chok till en början med insåg snabbt att de skulle bli de bästa som någonsin hänt i mitt liv.

-Många jobbiga dagar i skolan/praktiken.Men kämpade på! och fick sluta 1 månad tidigare från praktiken.

- I maj kom Tilda, helt underbart och fantastiskt. världens vackraste dotter :). Gick igenom en helt magisk upplevelse alltså förlossningen.som lungt ska göras om!

-I juni tog jag studenten. Vilket ös,så himmla roligt skulle kunna gå om gymnasiet för att få uppleva de igen.

- I juli for vi till Öland, även Tildas första semester.

- Många härliga dagar i solen!

- Många underbrara stunder med älskade Tilda.

- I oktober Kollade vi på huset. och bestämde oss för att flytta igen!

- I november var de allstå flytt igen.och pontus och jag firade 3 år tillsammans<3

- Decmber månad bjöd på Tildas första julafton med massa julklappar och sen nyårsafton. och det slog nog även rekord i både kyla och snö :)

Kan nog sammanfatta år 2009 som mitt bästa år hittills!  



GOTT NYTT ÅR!

Går dags kvällen blev lyckad med 3-rätter middag På menyn stod kräftcoktail till förrätt Potatisgratäng, helstekt fläskfilé och kantarell sås till varmrätt och fruksallad och glass till efterätt. de nya året firades in med älskade familjen och kusin Anneli med familj :) Senare på kvällen kom även Annelis sambos syster med familj. En mysigt kväll vart de som avslutades med fyverkerier och sedan en film.

Lite bilder från kvällen:


Martin,Pontus och lilla Miranda :)


Älskade Baby och Jag <3



Lilla Trion :) först lilla Jessica,sen Min tilda sen lilla Miranda!

Mer bilder kommer när jag har tömt våran kamera på bilder, dessa är tagna av kusinAnneli :)

gott nytt år på er kära läsare!


RSS 2.0