God jul Kära vänner!




En riktigt God jul Önskar Vi er!

Kaosmorgon

usel start på en usel dag i dag :( en trotsig o grinig Tilda som vakande på felsida kl6.15 en dö tröttmamma som verkligen inte orkade gå upp men blev så illa tvungen... frukost med utspilld choklad över hela bordet och en Tilda som promt skulle stå på stolen och blev rasande när jag tog ner henne..gnällande hundar som ville gå ut  en arg Tilda som inte ville klä på sig ytterkläder  men promt skulle följa med och en Pappa som inte vill följa med ut.. Jag börjar böla tilda är arg och ledsen hundarna sitter vid dörren och gnäller.. Tilda får på sig kläderna efter mycket om och men.. jag får iaf gå ut själv och jag börjar böla igen för att jag tycker synd om mig själv.. promenaden går bra tills vi nästan är hemma och Tilda vägrar sitta i vagnen och sprkar och slår och jag måste bära henne hem och köra vagnen och hålla i hundrna blir ledsen och arg igen och smäller upp dörren hemma gapar på att pontus ska hjälpa mig av med Tildas kläder.. Jaa typ så började väl min morgon i morse...och har fortsatt i samma spår... NEJ TACK ingen mer sån här dag vill vi ha!!!!

Mina gravidhormoner är på topp och jag känner mig ledsen mest hela tiden :( blääää!!

Vecka 24

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut

Egna tankar: Nu börjar magen blir en "riktig" bebismage, den växer på för fullt. Va hos BM i fregdas men kunde då tyvärr inte börja mäta magen efter som jag bara va i v.22+5 som de så konstigt heter på BM språk :P, för man kan inte börja mäta fören man är i vecka 24. Men vi fick iaf lyssna hjärtljud och så fick jag mäta blodtryck och blodsocker och allt såg bra ut :). Mina gravidhormoner har börjat visa sig mer och mer nu usch känner mig så less :( hoppas de blir bättre snart!

Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Egna tankar: Nu har de börjat bli mer och mer fart där inne i magen men tycker inte de är lika livligt som när jag väntade Tilda, Kanske kan de bero på att de nog gömmer sig en liten pojke där inne?. Jag mår bra och är pigg, men kan som sagt känna lite smärta i sidan ibland om jag går längre eller överanstärnger mig men de är inget som jag stör mig jätte mkt på dirket utan kan ignorera. En sak som jag märkt har börjat hända nu är att jag drömer hur konstiga saker som hällst men jag sover som en stock om nätterna och känner mig rejält utvilad iaf.


Bullebak och dagis

Idag står Lussebullebak på mitt schema :) satt degen för en stund sen så nu ska jag snart baka ut den. de blir både lussekatter och lussebullar med madelmassa fyllning mumma!. Tildis har fått gått till dagis idag efter 2 veckor hemma med mig, Tror hon tyckte de va kul att få komma tillbaka efter flera veckor hemma med tråkigaMamma :) Dock blev hon lite ledsen när jag gick men ringde till dagis för en stund sen och de hade gått så bra så.

Igår så bakade vi pepparkakor, Tilda tyckte de va jätte kul hon kavla och kavla på degenbiten hon fick och försökte trycka ut lite hjärtan och grisar och hon gjorde såna fina konstverk så :) dessvärre är de nog ingen som vill smaka dom ;) dom vart en aningens tjocka hihi men tänkte att de klart vi måste spara dom iaf. Mammas tjej börjar bli stor <3

Nu ska jag gå och fixa mina bullar !

Hejsvejs



Mammas finaste trollunge i uppsatthår <3

RSS 2.0